Kosachki.com
Сертификат по ISO Коледжиков ЕООД
телефони за поръчки - 087 9027917, 0889 722 581
|
|
0 бр. - 0.00 BGN
Търсене
Начало Новини Полезни съвети Контакти Условия за доставка Лични данни
Безплатна доставка Коледжиков ЕООД
НОВ МАГАЗИН КОЛЕДЖИКОВ В СОФИЯ НА АДРЕС:
ЪГЪЛА НА БУЛ. Д-Р Г.М. ДИМИТРОВ И УЛ. „ПРОФ. ГЕОРГИ ЗЛАТАРСКИ” НА 100 М ОТ БУЛ. СИМЕОНОВСКО ШОСЕ, ПОСОКА 4-ТИ КМ
phone 0879 027 917
0879 027 918
working timetable Пон.-Пет.: 09.00-18.30
Съб. - 09.00-14.00
МАГАЗИН КОЛЕДЖИКОВ СОФИЯ НА НОВ АДРЕС ОТ 2ри ЯНУАРИ 2018г:
Гр. София, бул. Александър Стамболийски №182 (на ъгъла с ул. Индже Войвода)
phone 0879 027917
0889 722 581
working timetable Пон.-Пет.: 09.00-18.30
Съб. - 09.00-14.00
Каталози

Аератори

Ръчни косачки

Акумулаторни косачки

Електрически косачки

Моторни косачки

Тракторни косачки

Косачки палцови

Професионални косачки

Косачки с дистанционно у-е

Косящи роботи

Акумулаторни тримери

Тримери за трева

Моторни коси, храсторези

Градински механични ножици

Акумулаторни ножици

Ножици за жив плет

Дробилки

Листосъбирачи, духалки

Машини за пелети

Специализирани машини

Инвентар

Инвентар за трактори

СЕРВИЗ и РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ!!!

Към всички каталози


Новини
Не пропускайте да се възползвате в.....
Купувате си моторна косачка AL - KO или BRILL и.....
Дългоочакваната пролетна промоция на.....
Пролетта отново дойде, и както всяка.....
Фирма STIHL, отново е помислила за своите.....
Към новините
Вход/Регистрация
Вход на клиенти
Новия сайт за градинска и строителна техника

Полезни съвети за: Поддръжка и косене на тревата през Есента

Поддръжка и косене на тревата през Есента
Есента е най-подходящото време за презасяване на износени тревни площи и области на тревата покрити с мъх, което се дължи на сезонните хладни и влажни условия. Това е идеалното време да се подхрани вашата морава. Подхранване с желязо е страхотен начин да контролирате появата на мъх, а след подхранване е добре да се скарифира след две седмици. Ще намалите мъха върху моравата чрез осигуряване на по – добро отводняване и торене на вашата морава. Правете това, като редовна част от поддръжката и ще премахнете появата на мъх в дългосрочен план, така моравата остава красива през цялата година.

Когато корените на старата трева се подадат измежду листата, ще трябва да скарифирате и да спрете наторяването и поливането на тревата. Използвайте добро градинско гребло, за да премахнете листата, а ако имате по-голяма градина може да използвате косачка с подходящо приложение за събиране. Тревният „дресинг” е чудесен за неравни повърхности, а също така подобрява качеството на почвата чрез насърчаване плътността на тревата и за по-добро вкореняване. Използвайте 1 литър тор за тревна повърхност за 1 квадратен метър или 25 литра за покриване на 25 квадратни метра, разпространявайте равномерно с гребло. Можете да хвърляте семена върху голите или повредените области от тревата.

Сеене на нова морава
Трябва да подготвите почвата за новата трева с малко грижи, ако искате да имате добри резултати. Трябва да премахнете всички отпадъци, ако това е нова къща ще има много останали строителни отпадъци, а след това и плевели, това е най-важното не оставяйте никакви плевели, защото те биха повредили моравата. Уверете се, че всички буци пръст са разбити, минете с гребло цялата площ, за да я изравните и попълнете всички вдлъбнатини. Ако площта Ви е голяма, може да наемете култиватор / фреза, която е е добър начин да изравните местото. След като сте изравнили добре, вече сте готови да пристъпите към сеене на тревното семе.
Изберете добра тревна смеска подходяща за вашият терен, т.е. Тревно семе за универсални тревни площи или за слънчеви тревни площи, тревно семе подходящо за отъпкване или за сянка.
Преди сеитбата поръсете вкоренител или амониева селитра или друг вид подходяща тор, която да спомогне вкореняването на тревата, след което минете с гребло повърхността, за да се разпръсне равномерно. Запомнете, че колкото повече подготвяте терена, толкова по-добре за крайния резултат.
Доброто време за засяване на нова морава е през септември, тъй като почвата все още е топла. Можете да изчакате до април, но след това може времето да бъде по – неблагоприятно с дъждове, ако времето е сухо. Изберете слънчев и спокоен ден,за предпочитане е повърхността на почвата да е суха, но отдолу влажна.
Винаги купувайте достатъчно семена, за да довършите работата си, следвайте инструкциите на пакета, както и разходната норма описана там. Разделянето на площта на сектори и сеитба на всяка област поотделно ще намали риска от пропускане на място. Основните врагове на тревните семена са недостига на вода (което може да се реши с поливане със слаба струя) но други врагове са мравките и птиците. Най-добре е да третирате семената с препарат отблъскващ мравките или птиците, на суха почва се прави голяма баня прах! Застанете на дъска, за да направите това не вървете по почвата, където има семена. Тревата ще се появи за около 7-14 дни след засаждането, поливайте с пръскачки след сеенето, а при сухо време оросявайте по - често. След като тревата е висока 8 – 10 см може да я валирате, след като се изправи косите с високо поставени ножове. Ако сеете семето през есента няма да има нужда да се коси до пролетта.

Косене

Винаги започвайте сезона за косене с нож на най - висока позиция, а след това постепенно намалявайте височината на косящия нож. За площи с твърда и груба трева височината може да варира от 13мм до 4см, а за финни зелени площи височината на косене може да бъде 6 мм.
Косете веднъж седмично през пролетта и есента, и през летните сухи периоди, в противен случай косете два пъти седмично през лятото с цел да се отстранят до една трета от летораста с всяко косене. Премахване на окосената трева (освен по време на топли и сухи периоди, тъй като по този начин помагате да се намали загубата на вода, и за връщане на хранителни вещества в почвата), тъй като иначе окосената трева пречи за аерацията, и насърчава появата на плевели.

Поливане

По време на сушаво време, тревата е по-добре да бъде косена веднъж седмично, вместо да я оросявате всеки ден. Поливайте в по – хладното време на деня, вечер или рано сутрин. Не чакайте, докато вашата морава стане кафява и изсъхне, започнете поливане при първите признаци на проблеми, обикновено загуба на "еластичност" на тревата и след промяна на цвета от светло зелено към сивкав оттенък. С тревните площи малко и често поливане не е добра идея. Колко трябва да се полива зависи от типа на почвата, както и времето. Леки песъчливи почви трябва да се поливат по-често, отколкото тежки почви. При нормални метеорологични условия, обилното поливане веднъж седмично трябва да бъде достатъчно.

Съществуват редица инструменти за поливане, които да улеснят поддържането на вашата морава. Поливането с маркуч е трудна работа, но има много отлични пръскачки, от които да избирате. Нашите екипи са винаги на разположение, за да ви помогнат при избора на най-подходящата за вас пръскачка или поливна система, просто попитайте.

Други дейности по поддръжка на тревни площи

На тревната площ винаги се събират отпадъци през годината, като клонки, листа и мъртва трева, които ще трябва да бъдат премахнати и ще се нуждаете от правилните инструменти за работа. През пролетта и есента ще имате нужда от гребла, с които да отстранявате листа и клонки. Може да използвате от време на време и уреди за обдухване през пролетта и есента, за да премахнете отломките, листата и клоните.

По плътните области от тревната площ, ще трябва да се аерират, което ще позволи на необходимия въздух да проникне под повърхността, по този начин също ще позволите на водата да проникне по – добре в почвата. Това може да стане с обикновено градинско гребло, но е по – добре с аератор, а и по-малко уморително. Тази дейност се извършва началото на есента и ако използвате градинско гребло се прави правете веднъж годишно на цялата тревна площ. Ако използвате аератор няма да има нужда да го направите повече от веднъж на всеки три години за цялата площ, но е нужно независимо, с кой уред работите, да обработвате областите, които са по плътни повече пъти, или областите, върху които играят деца или са обект на по интензивно отъпкване, например около детска площадка. Честото аериране на места, който не са толкова плътни би навредило, за това е добре да наблягате само на по –плътните области! Има различни видове на аератори, включително някои косачки имат и допълнително приложение, което може да използвате. Просто изберете което подхожда на вашата морава. <<  Обратно към списъка с Полезни съвети